X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4044

Zaharova a remarcat restabilirea treptată a dialogului politic dintre Moscova și Chișinău

30 dec. 2021,, 15:43   Politică
3001 3

Dialogul politic dintre Moldova și Rusia, care a fost o perioadă scurtă de timp întrerupt din cauza alegerilor din republică, este reluat treptat.

Despre acest lucru a anunțat joi în cadrul unui briefing reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

"A existat o anumită pauză, care a fost cauzată de procesele electorale din această țară. Reluăm treptat dialogul politic cu Chișinăul. Contactele bilaterale devin regulate și stabile", a spus ea.

Diplomatul a reamintit că în luna august a acestui an, șeful adjunct al Administrației Prezidențiale a Federației Ruse, Dmitri Kozak, a fost într-o vizită la Chișinău, iar în octombrie, Viceprim-miniștrii Moldovei Vlad Kulminski și Andrei Spinu au venit la Moscova. În plus, la Atena a avut loc întîlnirea Președintelui Consiliului Federației, Valentina Matvienko, cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. La 17 noiembrie, în cadrul vizitei la Moscova a viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, au fost semnate declarații comune cu ocazia aniversării a 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de prietenie și cooperare din 2001 și a planului de consultări interministeriale pentru perioada 2022-2023.

Reprezentantul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse a menționat că în prezent se lucrează la pregătirea următoarei a 17-a ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru Cooperare Economică.


De asemenea, ea a subliniat că Moscova salută atitudinea conducerii Moldovei față de cooperarea constructivă, pragmatică cu Rusia în vederea soluționării problemelor deschise și a subiectelor problematice. "În același timp, ne așteptăm ca declarațiile relevante ale părții moldovenești să fie susținute de niște pași practici. Din partea noastră, sîntem gata să continuăm o astfel de cooperare pe principiile pragmatismului și a intereselor reciproce", a adăugat Maria Zaharova.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?