Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4039

Zaharova a numit mișmaș problema statutului candidaților la UE Moldova și Ucraina

22 iun. 2022,, 13:15   Politică
3728 0

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a calificat procesul de acordare a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană (UE) Ucrainei și Republicii Moldova drept un mișmaș. Cuvintele sale sînt citate de RIA Novosti.

„Există un cuvînt atît de minunat – mișmaș. Atunci cînd multe decizii sînt luate de comunitatea occidentală, sînt mai mult ca niște pași nu bine gîndiți, ci ca niște combinații de natură distructivă și provocatoare ”, a spus Maria Zaharova.

Anterior, Comisia Europeană (CE) a recomandat oficial acordarea Ucrainei și Moldovei a statutului de candidate la UE. Decizia finală va fi luată de liderii UE în perioada 23-24 iunie.

Președintele Consiliului Europei, Charles Michel, a spus că va propune celor 27 de state membre UE să acorde Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

"A sosit momentul să recunoaștem că viitorul Ucrainei, Moldovei și Georgiei este în UE. Vă voi invita să acordați statutul de candidat Ucrainei și Moldovei", a scris Charles Michel într-o scrisoare de invitație la summit.


Ministrul delegat la Ministerul francez de Externe pentru Afaceri Europene, Clement Bon, a declarat marți că țările UE au ajuns la un consens deplin privind acordarea Ucrainei și Republicii Moldova a statutului de candidat la aderarea la Uniunea Europeană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?