X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Zagorodnîi, ex-deputatul învinuit de îmbogățire ilicită, revine în izolatorul CNA

7 apr. 2022,, 17:04   Politică
2392 0

Fostul deputat Anatolie Zagorodnîi, învinuit de îmbogățire ilicită, se întoarce în izolatorul CNA. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel Chișinău, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Mai mult, demersurile procurorilor privind modificarea măsurii preventive în privința ex-deputaților Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov urmează să fie luată o decizie.

Realitatea.md amintește că, la data de 31 martie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au decizia ca ex-deputații transfugi Vladimir Vitiuc, Sergiu Sîrbu și Anatolie Zagorodnîiau fost plasați în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.

Procurorii Procuraturii Anticorupție, în comun cu ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, au descins în dimineața de miercuri, 2 februarie, cu o serie de percheziții acasă la mai mulți foști deputați ai Parlamentului Republicii Moldova.

Percheziițiile au fost făcute, după ce, în decembrie 2015, 14 deputați au părăsit fracțiunea PCRM, anunțînd crearea Platformei social-democrate „Pentru Moldova”. Este vorba de parlamentarii: Violeta Ivanov, Victor Mîndru, Alexandru Banicov, Boris Golovin, Anatoli Gorilă, Galina Balmoș, Elena Gudumac, Corneliu Mihalache, Petru Porcescu, Artur Reșetnicov, Sergiu Stati, Vladimir Vitiuc, Igor Vremea și Anatolie Zagorodnîi. Ulterior, toți ei au aderat la fracțiunea PDM din parlamentul de Legislatura a IX-a, care a activat pînă în februarie 2019.


Majoritatea dintre cei menționați s-au ales ca urmare cu diferite funcții în cadrul instituțiilor statului: Artur Reșetnicov a fost numit judecător la Curtea Constituțională, Corneliu Mihalache – membru al Consiliului Audiovizualului, Boris Golovin – director al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), iar Anatolie Zagorodnîi – director general al Agenției Naționale pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC).

Alți politicieni, precum Violeta Ivanov, Vladimir Vitiuc și Victor Mîndru, și-au continuat activitatea în cadrul formațiunii. Ivanov și Vitiuc, fiind realeși în funcția de deputat ca urmare a alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, iar Mîndru a ajuns în toamna 2019 consilier în cadrul CMC.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?