X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin a făcut o evaluare a ceea ce se întîmplă în țară

3 aug. 2023,, 09:14   Politică
4824 0

Fostul președinte al Republicii Moldova, deputatul Vladimir Voronin, a făcut o evaluare a ceea ce se întîmplă în țară.

Voronin, despre ceea ce se întîmplă în Moldova: haos, fărădelege, neputință.

"Nu există destule cuvinte necenzurate pentru a descrie ceea ce se întîmplă acum. Un astfel de haos, o fărădelege, o neputință a celor care și-au asumat responsabilitatea pentru țară și o conduc spre dezastru", a spus fostul președinte, relatează mybusiness.md

Din punct de vedere politic, țara este pierdută, a declarat liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova. Acest lucru, în opinia sa, este dovedit de anularea limbii moldovenești, a istoriei, a apartenenței naționale a locuitorilor.

"Tot ce a fost creat aici de secole este dat la o parte, rămîne doar integrarea europeană, discuțiile despre NATO și, cel mai important, despre România. Ei spun că singura cale de a ieși din această mlaștină este să ne unim cît mai repede cu România", a declarat Voronin la ședința Plenului raional al PCRM de la Călărași.


El a atras atenția asupra faptului că problemele sociale sînt înghețate, indexarea pensiilor nu corespunde ratei inflației și, în consecință, este încălcată legea pensiilor, oamenii fug din țară, iar aceștia sînt în principal tineri, țara se depopulează.

"În curând ne vom pomeni în fața unui non-sens: există o țară, dar nu există populație. Nu există oameni care să lucreze în țară și nu există locuri de muncă... Sistemul de învățămînt este distrus, medicina este coruptă, sistemul judiciar este putred. Aceasta este deja o realitate", a subliniat fostul președinte.

64
0
0
3
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?