Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Vlad Batrîncea: "Este necesar să înțelegem de unde a luat CEC lista celor 3,3 milioane de alegători"

12 sep. 2023,, 21:45   Politică
4709 0

Comisia Electorală Centrală a Republicii Moldova a aprobat o listă cu 3,3 milioane de alegători, dar nu este clar de unde a apărut o astfel de cifră, care va fi subiectul unor procese mari în viitor.

Această opinie a fost exprimată de șeful fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul unei intervenții la postul de televiziune TV8, relatează Noi.md

El a menționat că Republica Moldova are mari probleme cu exodul populației.

"Moldova pierde cetățeni. Noi nu avem, din păcate, un aflux mare de oameni, totuși CEC-ul nostru aprobă o listă de alegători de 3,3 milioane de persoane. De unde au luat aceste cifre? Acesta va fi subiectul unor mari procese în viitor", a subliniat Vlad Batrîncea.

De asemenea, el a atras atenția asupra faptului că primarilor, aleșilor în funcție, actualei administrații locale le este interzis să se folosească de realizările lor, de rezultatele a patru ani de muncă pentru a prezenta vreun raport, pentru a face vreo campanie.


"Autoritățile locale sînt limitate în ceea ce privește accesul lor la mass-media, la resurse. Astăzi, pentru ca autoritățile locale să funcționeze, ele sînt determinate să se unească voluntar cu alte primării, sau cu alte proiecte inițiate de partidul de guvernămînt, de guvernare, și de fapt autoritățile locale sînt centralizate. Autoritățile locale au fost lipsite de atribuții în domeniul educației, al medicinii. Vedem că astăzi toate autoritățile locale sînt foarte amenințate, au probleme, lipsă de comunicare cu autoritățile centrale. Care va fi rezultatul acestei situații – rezultatul vor fi probleme mari", a declarat Vlad Batrîncea.

43
2
2
3
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?