Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vitalie Dragancea: "Inițiativa votului prin corespondență este îngrijorătoare"

7 mar. 06:00   Politică
2964 0

Proiectul pilot privind votul prin corespondență pentru diaspora moldovenească din SUA și Canada a fost elaborat pentru a asigura o mai mare încredere a autorităților în cîștigarea viitoarelor alegeri prezidențiale din Moldova.

O astfel de opinie a exprimat Vitalie Dragancea, fost consilier al premierului Ion Chicu, comentînd inițiativa de introducere a votului prin corespondență la alegerile prezidențiale.

"Nu cred că diaspora susține masiv partidul de guvernămînt. Cred că opoziția are dreptul să nu fie de acord, pentru că acesta este un an electoral și regulile jocului se schimbă, iar acest fapt este îngrijorător. În plus, nu a existat niciun dialog între opoziție și guvernare, a fost un război continuu. Dacă autoritățile ar fi încercat să demonstreze că mecanismele pe care vor să le implementeze sînt sigure și nu pot fi manipulate, cred că opoziția ar fi fost în mare parte de acord, dar acest lucru nu s-a întîmplat, între ei nu există dialog și încredere", a declarat Vitalie Dragancea.

40
0
0
2
10

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?