X 
Transnistria stiri: 1391
Preşedintele stiri: 4024

Vasile Bolea cere demisia ministrului Justiției și a judecătorilor Curții Constituționale

14 dec. 2021,, 11:35   Politică
2688 10

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vasile Bolea, a venit cu o reacție după ce Comisia de la Veneția a criticat documentul cu privire la modificările la Legea cu privire la Procuratură.

Acesta a cerut demisia ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco și a judecătorilor Curții Constituționale și susține că actuala guvernare a avut un sigur scop și anume de a instaura „un procuror de buzunar și să subordoneze politicului această instituție din țara noastră”.

Declarațiile au fost făcute în cardul unui briefing de presă.

„Experții au ajuns la concluzia la care am ajuns și noi. Prin aceste modificări la legea procuraturii care le-a operat, guvernare a avut doar un singur scop, să-și instaureze un procuror general de buzunar si să subordoneze politicului această importantă instituție din țara noastră. Avem un gust amar după ce au fost adoptate aceste modificări, iar ceea ce a urmat arată un singur fapt că guvernarea de astăzi instituie un regim totalitar în țara noastră unde cetățenii nu pot fi în siguranță”, a declarat Vasile Bolea, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

Deputatul socialist mai spune că justiția din țara noastră este una televizată, iar guvernarea nu a vrut „decît să-și lărgească prezența în cadrul CSP ca acest consiliu să fie la cheremul lor”. Prin urmare, socialistul cere demisia ministrului Justiției și a judecătorilor Curții Constituționale.


„Spre regret pentru PAS acest aviz a fost chiar mai dur. Din păcate guvernarea de astăzi nu a învățat aceste lecții în 2019 și pășește pe aceeași greblă…. Ei au profanat tot ce ține de justiție, ei au profanat cuvîntul reformă și părerea mea este că ei trebuie să-și dea demisia. Vorbesc în primul rînd de ministrul justiției Litvinenco și despre judecătorii Curții Constituționale la care am depus sesizări cu domnul Voronin. Justiția este una televizată, cînd nu se respectă prezumția nevinovăției, cînd cetățeanului nu i se dă posibilitatea de a se apăra în instanța de judecată”, a mai menționat acesta.

4
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?