Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Usatîi cere PSRM să retragă candidații din Bălți. Ce îi răspunde Dodon

10 noi. 2023,, 14:46   Politică
5925 1

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, l-a provocat pe fostul președinte al țării, Igor Dodon, în prezent secretar executiv al Partidului Socialiștilor, să-și retragă candidatul la funcția de primar al municipiului Bălți din turul doi al alegerilor locale, care urmează să se desfășoare pe 19 noiembrie.

Astfel, spune Usatîi, toate formațiunile politice, inclusiv Partidul „Șansă” al fugarului Ilan Șor, vor putea participa la alegerile locale noi, care ar urma să fie organizate în 2024, transmite Newsmaker.md.

Propunerea a fost respinsă de Dodon pe 10 noiembrie. Fostul șef de stat spune că nu are de gînd să facă „jocul PAS” și dă asigurări că socialiștii vor lupta pentru șefia Primăriei Bălți pe 19 noiembrie.

Liderul Partidului Nostru a declarat într-un live, pe 9 noiembrie, că este gata să-l scoată din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți pe candidatul formațiunii politice, Alexandr Petkov. Însă, cu o condiție – și socialiștii să-și retragă candidatul din cursă.

Astfel, Usatîi speră să organizeze alegeri repetate la Bălți, la care vor putea participa toți candidații, inclusiv cei din Partidul „Șansă”, scos din actuala campanie electorală prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale.


„Nu am niciun drive de la alegerile de astăzi. M-am culcat cu candidatul Marina, m-am trezit cu candidatul Vica. Ne-am dus la nuntă cu candidatul Vica, s-a terminat ceremonia cu candidatul Arina. Acestea nu sînt alegeri. De aceea, sînt gata să-l scoatem din cursa electorală pe candidatul nostru, dar împreună cu socialiștii. De ce? Pentru că dacă îl scoatem pe Petkov, socialiștii vor merge cu un candidat în turul doi. Credeți-mă, ei se văd în fruntea Primăriei. Să arătăm întregii țări că se pot organiza alegeri normale”, a declarat Renato Usatîi.

Socialistul Igor Dodon a comentat, pe 10 noiembrie, în cadrul emisiunii sale tradiționale „În direct cu Igor Dodon”, propunerea lui Usatîi. Fostul șef de stat a respins ideea și a precizat că PSRM va lupta în turul doi al alegerilor locale care urmează să se desfășoare pe 19 noiembrie, inclusiv la Bălți.

„Vreau să dau o întrebare. Cui asta îi este convenabil? O să răspund la această întrebare. Asta îi este convenabil Maiei Sandu, PAS-lui și lui Grigorișin. (…) Al cui joc îl faceți? Noi nu vom exclude candidatul socialiștilor din turul doi de la Bălți. Noi vom lupta pentru a învinge la Bălți, pentru că excluderea candidaților din turul doi vor Maia Sandu și Grigorișin, care este omul Maiei Sandu. Al cui joc noi facem? Noi doar spunem că eliberăm Bălțiul”, a declarat, în replică, Igor Dodon.

În primul tur al alegerilor locale din Bălți, cele mai multe voturi a acumulat Alexandr Petkov – 22,69% din sufragii. Pe locul doi s-a clasat Arina Corșicova, cu 21,52% din voturi.

Pe 7 noiembrie, Arina Corșicova a fost exclusă din cursa electorală după cîteva sesizări ale Poliției, dar și pentru că reprezentanții Partidului Schimbării au depus o sesizare unde se menționează că exponenta lui Șor figurează în hotărîrea Curții Constituționale de scoatere în afara legii a partidului fugarului. Candidata nu a declarat nici că intenționează să utilizeze tehnica proprie pentru a tiraja pliante și booklete cu conținut electoral.

10
3
3
4
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?