Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4024

Unul dintre cei mai cunoscuți judecători din Romania ar accepta un post in sistemul judiciar din R.Moldova

14 feb. 2023,, 07:38   Politică
2991 1

Unul dintre cei mai cunoscuți judecători din România, Cristi Danileț, ar acceptă un post în sistemul judiciar din Republica Moldova, însă doar după ce își termină carieră în România.

Acesta a mai declarat în cadrul emisiunii În Profunzime că nu va fi noul ministru al Justiției din țară noastră, așa cum se vehiculează în mediul online, notează Noi.md citînd protv.

„După cum vedeți, încă sînt în România, nu mi s-a oferit nicio funcție în Moldova, în niciun caz nu una politică, dar după ce îmi termin carieră în România, cu sigurată, dacă voi avea oportunitatea să aplic pentru un post în sistemul judiciar din Republica Moldova o voi face”, a declarat Danileț.

Întrebat dacă el ar putea fi noul ministru al Justiției, după ce unele surse spun că Sergiu Litvinenco urmează a fi schimbat, Cristi Danileț a negat aceste informații și spune că nu el va deține această funcție.

„Cu siguranță în sistemul de Justiție din Republica Moldova este nevoie de profesioniști, sînt mai mulți colegi din România care au început să vină în Moldova, fie fac parte din comisiile de Pre-Vetting, fie sînt consilieri sau diverși experți în proiecte. Mărturisesc că cu INJ din Moldova am o experiență largă. Eu sînt membru formator la Institutul Național al Magistraturii din România. Așadar, oriunde în sistemul de Justiție dacă este nevoie de expertiză mea cu siguranță o voi oferi”, a mai adăugat judecătorul român.

2
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?