X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Unui cunoscut politolog rus i-a fost refuzată intrarea în Moldova. Ministerul rus de Externe este indignat

10 dec. 2021,, 11:15   Politică
3976 16

Unui vestit politolog rus nu i-a fost permisă intrarea în Moldova. Este vorba despre politologul Natalia Narocinițkaia - un cunoscut expert cu o reputație mondială. Despre incidentul care ar putea duce la un scandal internațional, a scris Maria Zaharova, reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, pe canalul său Telegram, scrie bloknot-moldova.md

"Savantul rus, politologul Natalia Alekseevna Narocinițkaia, care a sosit cu o cursă aeriană în Moldova, a fost de facto deportată de autoritățile de migrație din această țară. Ea a stat două ore noaptea în fața polițiștilor de frontieră locali, fără să înțeleagă ce se întîmplă. Dar Natalia Narocinițkaia nu este un absolvent care a uitat răspunsul la întrebarea comisiei de admitere, ci doctor în științe, expert cu o reputație mondială. Apoi, fără explicații, ea a fost dusă în același avion cu care a venit.

Permiteți-mi să le reamintesc colegilor mei de la Chișinău: voi ați ales democrația, dar nu epoca de piatră. Iar acest lucru obligă", scrie Maria Zaharova.

Natalia Narocinițkaia este un politician, istoric și politolog rus. Autoarea unor lucrări fundamentale de istorie, filosofie și relații internaționale. Doctor în științe istorice. Specialist pentru SUA, Germania și probleme generale și tendințe în relațiile internaționale. Deputat al Dumei de Stat a Rusiei de cea de-a patra legislatură din perioada 2003-2007.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?