Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un grup de deputați APCE va efectua o vizită în Moldova

2 feb. 16:17   Politică
1784 0

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) se vor afla, în perioada 4 – 7 februarie, în Republica Moldova, într-o vizită de documentare.

Printre subiectele vizate figurează situația politică, reforma electorală și cea din domeniul justiției, controlul parlamentar și combaterea corupției.

Coraportorii Comisiei de Monitorizare a APCE au planificate întrevederi cu conducerea Republicii Moldova – Președinta țării, Maia Sandu, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, și Premierul Dorin Recean. De asemenea, agenda vizitei include discuții cu președinții fracțiunilor parlamentare și cu membrii delegației legislativului la APCE.

Oficialii vor mai avea discuții cu conducerea Ministerului Justiției, precum și cu vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, și cu vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe, Mihail Popșoi.

Agenda vizitei mai include întrevederi cu membrii Consiliului Superior al Magistraturii, ai Consiliului Superior al Procurorilor, cu conducerea Procuraturii Generale, a Curții Supreme de Justiție, a Autorității Naționale de Integritate și a Comisiei Electorale Centrale.


Coraportorii vor merge și la Comrat, unde vor discuta cu Președintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov, și cu reprezentanții fracțiunilor din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei și cu organizațiile locale ale societății civile.

Din delegație vor face parte coraportorii pentru onorarea obligațiilor și angajamentelor de către Republica Moldova, Pierre-Alain Fridez, Zanda Kalniņa-Lukaševica și Bas Klein.

2
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?