Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Un deputat PAS a predat la o universitate din Marea Britanie

19 mai. 2023,, 18:40   Politică
3317 1

Mihai Popșoi, pe lîngă activitatea sa de deputat al Partidului Acțiune și Solidaritate și cea de vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova, a mai avut parte recent de o experiență interesantă tocmai în Marea Britanie.

"În aceste săptămîni, am predat la Universitatea York din Marea Britanie. Am prezentat cercetarea mea de doctorat în noul context geopolitic, am oferit studenților din mai multe țări ale lumii ocazia de a înțelege mai bine cauzele, efectele și perspectivele agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Am fost încurajat de interesul studenților față de impactul războiului asupra Republicii Moldova, dar și în privința modului cum fiecare din țările lor de origine pot contribui la soluționarea conflictului și ajutorarea Ucrainei", a scris Mihai Popșoi în rețelele sociale.

Potrivit deputatului, aceasta a fost prima mea experiența didactică. "Activitatea academică este un atu în activitatea politică pentru că oferă o contribuție pozitivă în exercitarea funcției legislative, de control parlamentar și de reprezentare", a mai menționat deputatul.

Universitatea York face parte din Grupul Russell, constituit din cele mai bune 24 de universități britanice.

La începutul acestui an, Mihai Popșoi a lansat cartea „Europenizare versus democratizare în Georgia, Moldova și Ucraina. Provocări interne și externe pentru consolidarea democratică”.


Cartea a fost publicată în limba engleză.

1
4
0
1
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?