Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse în Moldova, declarat persona non grata

19 mar. 10:48   Politică
3428 1

Convocarea ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov la Ministerul Afacerilor Externe

Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești, anunță Ministerul Afacerilor Externe.

În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmînată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara.

Anterior autoritățile Moldovei s-au declarat împotriva deschiderii secțiilor de votare în regiunea transnistreană pentru alegerile prezidențiale din Rusia.

Ambasadorului Federației Ruse, Oleg Vasnețov, care a fost convocat la Ministerul de Externe al Republicii Moldova la 12 martie, i-a fost înmînată o notă de protest în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană.


”Dreptul la vot nu poate fi limitat în nicio țară și e o parte legitimă a tuturor cetățenilor. Această dispoziție este prevăzută în Constituție și în alte acte normative. Principala sarcină a oricărei misiuni diplomatice este de a contribui la protejarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor săi.
În același timp, numărul total al cetățenilor ruși care trăiesc pe teritoriul Republicii Moldova este de aproximativ un sfert de milion de cetățeni”, a declarat atunci Vasnețov.

11
0
0
3
39

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?