Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Ultima oră. Igor Dodon cere SIS-ului să investigheze activitatea unui consul român în Moldova

22 feb. 2018,, 12:21   Politică
4641 2

Instituția Prezidențială va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea și legalitatea acțiunilor Consulului României domnului Mihai Baciu.


Despre aceasta anunță pe o rețea de socializare, consilierul șefului statului, Maxim Lebedinschi, transmite Noi.md
Potrivit lui, în ultimele zile, în adresa instituției Prezidențiale, parvin multiple informații prin care se comunică că Consulul General al României de la Bălți, Mihai Baciu ar fi întreprins mai multe acțiuni de corupere ă aleșilor locali din nordul Republicii Moldova. Scopul acestei acțiuni este determinării acestora de a semna declarațiile Unioniste, susține Lebedinschi.


Totodată, a fost invocat și faptul că Consulul ar fi întreprins acțiuni de promovare a unui partid politic din țară.


“În scopul excluderii manipulărilor de opinii, sau a unor interpretări eronate a acțiunilor domnului Mihai Baciu, la indicația Președintelui Republicii Moldova, instituția Prezidențială va solicita Guvernului și Serviciului de Informații și Securitate să investigheze activitatea și legalitatea acțiunilor Consulului României domnului Mihai Baciu”, menționează consilierul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?