X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ucraina susține soluționarea pașnică a conflictului transnistrean

19 feb. 18:45   Politică
2149 0

Ucraina sprijină soluționarea pașnică pe cale diplomatică a conflictului transnistrean, a fost și va rămîne un participant activ în procesul de soluționare.

Despre acest lucru a declarat ambasadorul cu misiuni speciale al Ministerului ucrainean de Externe, Paun Rohovei, în cadrul unei întîlniri la Tiraspol cu șeful autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Interlocutorii au menționat că, alături de întîlnirea precedentă, care a avut loc în decembrie anul trecut, actuala discuție constituie o bază bună pentru o cooperare sistemică. Poziția lor rămîne neschimbată în ceea ce privește dorința de a păstra pacea și de a continua procesul civilizat de negociere.

Vadim Krasnoselski a subliniat că este nevoie de dialog în condițiile inactivității forțate a formatului 5+2, menționînd deschiderea constantă de a interacționa cu Chișinăul la cel mai înalt nivel în formatul 1+1.

Paun Rohovei a declarat că Ucraina susține soluționarea conflictului transnistrean prin mijloace diplomatice pașnice și a fost și va rămîne un participant activ în procesul de reglementare.


Părțile și-au exprimat convingerea comună că numeroasele probleme de natură umanitară care apar în cadrul reglementării transnistrene trebuie soluționate cu prioritate în beneficiul populației de pe ambele maluri ale Nistrului, fără politizare. Interesele oamenilor reprezintă piatra de temelie a eforturilor diplomatice.

11
3
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?