X 
Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Țurcan: Nimeni nu a atras atenția la modificarea strecurată în Codul electoral

4 dec. 2018,, 13:20   Politică
5056 3

Prevederea care permite desfășurarea unui referendum în ziua alegerilor a fost introdusă recent și pe neobservate în Codul electoral, spune deputatul PSRM Vladimir Țurcan.

Potrivit lui, modificarea a fost făcut prin acoperirea altor prevederi ale unui proiect de lege.

Vreo două săptămîni în urmă, așa, prin acoperirea altor prevederi ale unui proiect de lege, a fost introdusă modificarea în Codul Electoral, care deja prevede posibilitatea desfășurării referendumului în ziua cînd se fac și alegerile parlamentare. Deci, Codul Electoral deja este modificat și asta se permite...”, a menționat Țurcan într-un interviu pentru Europa Liberă.

Deputatul spune că și-a dat seama, ca și alți colegi din Legislativ, mai tîrziu de aceste modificări mai apoi.

Ca de obicei ultimele săptămîni legile, știți cum, urgent le bagă, le bagă, le bagă într-o lege mai mare și au pus și prevederea asta. Nu a atras atenție nimeni, de fapt. Cînd a fost deja publicată legea și în contextul discuțiilor, apoi atunci doar s-a depistat,


Potrivit lui, în 2014 Curtea Constituțională a emis o decizie în care nu recomandă desfășurarea altor exerciții electorale concomitent cu alegerile.

„A fost avizul Curții Constituționale din septembrie 2014. În acest aviz era foarte clar, expres prevăzut că nu este posibil din considerente că introducerea altor exerciții electorale în paralel cu alegerile parlamentare poate să aducă la aceea că omul, atenția lui va fi dezbătută la altceva decît însăși alegerile. Eu cred că acesta a și fost scopul acestui referendum pentru a distrage atenția cetățenilor”, a comentat deputatul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?