X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

Tudor Deliu s-a lansat în campanie

2 oct. 2020,, 14:51   Politică
2455 0

Candidatul PLDM la prezidențiale, Tudor Deliu, s-a lansat în campania electorală. Acesta a fost însoțit de echipa partidului în satul său de baștină, Malcoci, din raionul Ialoveni, iar printre colegii care l-au susținut a fost și președintele PLDM, Vlad Filat, transmite IPN.

Tudor Deliu spune că a meditat mult atunci cînd colegii au propus candidatura sa, întrucît pentru el a fi președintele Republicii Moldova nu e un scop în sine, ci este o mare onoare și o mare responsabilitate. „Am decis să candidez la funcția de președinte pentru că Republica pe care o văd astăzi nu este așa cum vreau s-o transmitem copiilor și nepoților noștri. Statul nostru nu este în hotarele pentru care în ‘92 am luptat cu arma în mînă”, a menționat candidatul.

În opinia sa, un președinte bun trebuie să-și cunoască poporul și să reprezinte cu demnitate oamenii țării. Iar programul politic al unui președinte este Constituția și, conform acesteia, puterea aparține poporului.

Discursul său în fața publicului a fost încheiat prin enumerarea mai multor angajamente. „Mă angajez, în calitate de președinte, să apăr democrația, drepturile și libertățile fundamentale ale omului; să garantez suveranitatea națională, să acționez ferm pentru refacerea unității și integrității teritoriale a Republicii Moldova; să asigur respectarea drepturilor minorităților naționale; să mă consult cu cetățenii în cele mai importante probleme ale societății”, a menționat candidatul PLDM.

Campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie a început astăzi, 2 octombrie. În cursă sînt înregistrați șase candidați: Renato Usatîi (Partidul Nostru), Andrei Năstase (Platforma DA), Tudor Deliu (PLDM), Igor Dodon (independent), Violeta Ivanov (Partidul Șor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate). CEC mai urmează să decidă cu privire la înregistrarea în cursă a doi pretendenți: Octavian Țîcu (Partidul Unității Naționale) și Dorin Chirtoacă (Blocul Electoral UNIREA).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?