Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Trei jurnalişti, întorși la Moscova de pe Aeroportul Chișinău în ziua alegerilor

25 feb. 2019,, 09:40   Politică
2749 2

Trei jurnaliști ruși au încercat să ajungă în Republica Moldova, dar au fost întorși de către organele de forță înapoi la Moscova.

Este vorba despre un jurnalist al postului rusesc de propagandă militară „Zvezda” și doi operatori cu cetățenie ucraineană care ar fi originari din Transnistria.

Cei trei jurnaliști sînt reporterul Maria Stremina și operatorii Aleksandr Zubkov și Dmitri Gluhenki. Toți trei nu aveau bilete retur și au mai vizitat anterior Republica Moldova.

Structurile de forță au studiat datele biografice ale acestora pe rețelele de socializare și au stabilit că Maria Stremina este reporter la postul de propagandă a militarismului rus TV „Zvezda”, emisiunea „Voennaia priemka”, ce informează despre realitățile armatei ruse și despre armamentul rus. Aceasta a mai lucrat și la alte posturi TV și a fost decorată de Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Investigînd biografia celor doi bărbați cu cetățenie ucraineană, s-a stabilit că ei activează în calitate de operatori și sînt originari din regiunea transnistreană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?