X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tiraspolul susține reluarea negocierilor cu Chișinăul în formatul "5+2"

24 oct. 2023,, 14:15   Politică
3007 0

Tiraspolul consideră situația geopolitică existentă instabilă și mizează pe reluarea negocierilor cu Chișinăul în formatul "5+2".

Despre acest lucru a declarat liderul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene (RMN), Vadim Krasnoselski, la întălnirea cu șeful Misiunii OSCE în Moldova, Kelly Kayderling.

El a subliniat importanța acestei vizite în perioada dificilă actuală, care necesită menținerea unui dialog, schimbul de informații relevante și fiabile.

Liderul autoproclamatei RMN a numit situația geopolitică existentă instabilă, menționând că aceasta nu contribuie la dezvoltarea procesului de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol, ci dimpotrivă, o stopează.

Vadim Krasnoselski și-a exprimat speranța că "Ședința permanentă pe probleme politice în cadrul procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană" va relua activitatea deplină în formatul tradițional 5+2.


El a menționat că la această etapă instrumentele de negocieri sunt utilizate ineficient, întîlnirile organizate adesea nu au valoare practică. Deciziile luate nu numai că nu rezolvă problemele acumulate, ci și agravează situația.

Printre subiectele pe care interlocutorii au convenit să le discute se numără necesitatea reluării activității punctelor de înmatriculare a vehiculelor (PRT), rezolvarea problemelor cu care se confruntă participanții transnistreni la activitatea economică externă, asigurarea libertății de circulație a cetățenilor și a altora.

Participanții la întîlnire au menționat, de asemenea, o posibilă vizită în Transnistria a președintelui în exercițiu al OSCE, Buyar Osmani.

2
1
0
0
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?