Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Tiraspolul se pronunță în favoarea negocierilor în formatul "5+2"

22 dec. 2023,, 15:30   Politică
3171 0

Transnistria va depune eforturi pentru desfășurarea negocierilor în formatul "5+2".

Despre acest lucru a declarat de liderul autoproclamatei RMN, Vadim Krasnoselski.

Explicînd poziția Ucrainei cu privire la negocierile în formatul "5+2", acesta a declarat că poziția Ucrainei este următoarea: dacă Federația Rusă va fi prezentă pe orice platformă de negocieri, fie că este vorba de formatul 5+2 sau de alte formate, Ucraina nu va lucra acolo.

"Aceasta este poziția lor principială", a declarat Vadim Krasnoselski.

El a subliniat că Transnistria va face tot posibilul pentru desfășurarea negocierilor în formatul 5+2 și a dat ca exemplu reuniunea informală de la Istanbul.


"Dacă va exista dorință, formatul poate fi organizat indiferent chiar și de aceste poziții. Inventați alte forme. Spre exemplu: săptămîna trecută, la Istanbul, au fost prezenți toți participanții la formatul "5+2". Au fost reprezentanți ruși și reprezentanți ucraineni. Înseamnă că cei care au încercat să îl organizeze au reușit cumva să ajungă la un acord. Înseamnă că se poate. În acest moment, da, totul este perceput acut, dar timpul va trece, poate că acuitatea va dispărea și vom putea să ne așezăm la masa de negocieri. Prin urmare, nu exclud în niciun caz posibilitatea continuării activității formatului "5+2" și sper să fie reluată în curînd", a declarat Vadim Krasnoselski.

Anterior, adjunctul ministrului rus de externe Mihail Galuzin a declarat că este prematur să se vorbească despre contacte în cadrul formatului de negociere 5+2 privind reglementarea transnistreană", adăugând că "viitorul acestuia va deveni mai clar după rezolvarea situației din Ucraina".

Anterior, vicepremierul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că nu consideră posibilă reluarea negocierilor în formatul 5+2 atît timp cît continuă războiul din Ucraina.

7
2
1
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?