X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Tiraspolul amînă ședințele cu autoritățile de la Chișinău

15 mai. 2020,, 09:15   Politică
2941 5

Tiraspolul amînă ședințele cu autoritățile de la Chișinău pe subiectul problemelor vamale și drepturile omului. Anunțul a fost făcut pe pagina oficială a Guvernului.

Mai exact, Chișinăul a lansat invitație Tiraspolului de a organiza grupul de lucru pe domeniul drepturilor omului, pentru data de 14 mai. Asta în condițiile în care ultima reuniune a experților a avut loc pe data de 10 martie curent.

„Într-un final, ședința grupului de lucru pe probleme vamale, solicitată de negociatorul-șef al Tiraspolului, a fost amînată la inițiativa părții transnistrene, deși Chișinăul era pregătit pentru organizarea grupului de lucru”, menționează autoritățile de la Chișinău.

Anterior părțile au convenit să organizeze o ședință pe data de 14 mai curent, inclusiv cu participarea reprezentanților actorilor în formatul 5+2, la sediul Misiunii OSCE. Ambele ședințe pe probleme vamale și drepturile omului au fost amînate de Tiraspol.

Amintim că mai mulți medici, originari din regiunea transnistreană, dar care muncesc în localitățile din partea dreaptă a Nistrului s-au confruntat cu mari probleme din cauza carantinei impuse de Tiraspol și restricțiilor de la frontieră. Astfel, cu sprijinul UE, lucrătorii medicali au fost cazați gratuit în regiunile unde activează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?