Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sturza: ”O guvernare bună are nevoie de o opoziție și societate civilă bună”

12 sep. 2023,, 13:29   Politică
2753 0

O guvernare bună are nevoie de o opoziție și societate civilă bună. Declarațiile au fost făcut de fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza într-o postare pe pagina sa de facebook, notează Noi.md

Potrivit lui, reforma în justiție este blocată, iar oligarhii fugari stau în continuare nepedepsiți în alte țări.

”Am privit și eu de la distanță (nu și distanțat!) emisiunea doamnei Lorena Bogza de la PRO TV Moldova, unde invitat special a fost doamna președinte Maia Sandu. Întrebări - pertinente, deloc complimentare. Răspunsuri - pe măsură, puțin nervos și iritat. Da, se simte o oboseală și o insatisfacție sinceră față de modul în care merg lucrurile. Reforma în justiție - blocată, oligarhii fugari - bine-mersi, recuperarea miliardului furat - zero, economia gîfîie în ATI. Idei tot mai puține, acțiuni în disperare, adesea la limita spiritului european. Miza și crezul pe lupta cu corupția, un deziderat extrem de important și corect, puțin romantic și populist, s-a împotmolit în „realitatea” moldovenească. Și peste toate vin alegerile locale cu rezultate previzibile în mare. Orice război, dar în cazul dat vorbim fără ghilimele de un război împotriva marilor corupți, inevitabil te erodează politic și uman. Echipa - tot mai subțiată și deseori reciclată. Unii „parteneri” din conducerea instituțiilor importante ale statului, precum CSM sau BNM, de-a dreptul te sfidează”, scrie Sturza.

Cu toate acestea el spune că are în continuare încrecere în Maia Sandu, însă o Guvernare bună are nevoie și de o opoziție și societate civilă bună.

”Oamenii de bună-credință au în continuare o mare încredere în Maia Sandu și echipa ei! Nu fură și sincer încearcă să schimbe măcar ceva. Lucru care îi irită și înfurie pe tot felul de luzări și trepăduși politici și apolitici la fel. Cei care ani de zile se pricopseau pe lîngă guvernanți cu foloase în plic, șuierau serenade au rămas fără de paiok. Trece timpul, se oferă, dar nu prea au cui.


Dragi opozanți, șuieratul și înjuratul nu reprezintă activitate politică! Dacă vreți, și știu că vreți să veniți la putere, dați dovadă de inteligență și bun-simț. Eu sînt primul care vă voi susține din simplul motiv că știu, o guvernare bună are nevoie de o opoziție și societate civilă bună!

P.S. Îmi vine tot mai greu să găsesc argumente. Ne scufundăm tot mai mult într-o mocirlă, sper tranzitorie. În așa cazuri, mai bine taci, să nu faci mai rău”, spune fostul premier.

4
1
0
0
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?