Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sturza, către guvernare: ”Ei vă vor jos. Ei vor prin haos ca să scape de pușcărie!”

10 oct. 2022,, 13:21   Politică
3070 0

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, într-un comentariu pe pagina sa de facebook, chiamă guvernarea la acțiune.

Potrivit lui ceea ce se întîmplă azi la Chișinău este un exemplu de maxim cinism politic.

”Ceea ce se întîmplă azi la Chișinău este un exemplu de maxim cinism politic. Cu iz provincial de pe Bîc. Care stare excepțională? Care război la ușă? Care criză energetică? Nici nu există! Politicienii, cei de la guvernare și cei din opoziție deopotrivă, au pus-o de un mare picnic pe bulevardul central. Cu corturi, frigărui, bere și multă voie bună. Unii se fac că protestează, alții că se revoltă. Bunn...”, scrie Sturza.

Totodată acesta spune că primarul Chișinăului își face „treaba” cum nu se poate mai bine.

”Cînd e vorba de războiul din Ucraina, el tace mîlc. Cu o singură excepție, refugiații, pe care îi învinuiește de toate relele. Cînd e nevoie de a acționa, el... iese în stradă pentru un live. Ivan are trecere mare și pe la București. De ce oare? Nu pentru că este un important „luptător” pentru „valorile tradiționale” atît de îndrăgite de unii și în Țară? Așa se construiesc podurile...


Dar oftica mea este în altă parte. La guvern. Voi ce gîndiți, că Șor & Co sînt un fel de „Occupy Guguță” din copilăria voastră de neformali? Vor striga puțin și se vor dispersa pe la ONG-urile lor? Nu! Ei vă vor jos. Ei vor prin haos ca să scape de pușcărie!

Adică cum, ne-au furat miliardul și ca bonus să ne dea pe mîinile rușilor?! Și asta de dragul ideii „geniale” că se poate da jina pe Ivan?

Nu, dragilor, sîntem în război fără de ghilimele. Trebuie de acționat – cine a organizat, cine a sancționat ilegal în condiții de stare de urgență, cine finanțează clandestin, cine ne vrea înapoi în tărîță ca să ne mănînce știți voi cine?

Nu vă mai lamentați cu „oamenii au dreptul la protest”. Au! Dar nu hoții și violatorii acestei țări parcă blestemate”, a scris Sturza.

Reamintim că o porțiune din bulevardul Ștefan cel Mare a fost blocată de cordurile protestatarilor din fața președinției. Atît autoritățile publice municipale, cît și cele centrale au venit cu acuzații reciproce, pasînd responsabilitatea de la unul la altul.

În cadrul unui briefing de presă, șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu a declarat că protestul din centrul capitalei, organizat de penalul și fugarul Ilan Șor, se desfășoară cu grave încălcări ale legii.

Mai exact, potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției, Viorel Cernăuțeanu, de la începutul desfășurării întrunirilor și pînă la data de ieri, au fost constatate 40 de încălcări de ordin contravențional și o cauză penală în care este vizat unul dintre organizatorii întrunirii.

Șeful IGP a cerut repetat primăriei să aplice legea și să someze protestatrii să elibereze capitala, or acțiunile lor duc la blocarea orașului și la îngreunarea traficului rutier.

Ulerior, Poliția Națională a intervenit în această dimineață în forță și a evacuat corturile instalate de protestatari în perimetrul bulevardului Ștefan cel mare și Sfînt, ce cuprinde Parlamentul și Președinția, iar traficul rutier a fost reluat.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?