X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sturza a comentat declarațiile vicepremierului ucrainean

19 apr. 2022,, 15:45   Politică
3594 0

Fostul premier, Ion Sturza, crede că „nu trebuie să ne supărăm pe oficialii ucraineni”.

El a făcut această remarcă în contextul ultimelor declarații ale vicepremierului ucrainean, Irina Vereșciuk, în adresa Moldovei, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„E ușor să judeci din confortul păcii de la Chișinău declarațiile puțin șocante ale vicepremierului ucrainean Irina Vereșciuk. Ucraina e într-un război foarte dur. Zilnic mor sute de oameni, economia e distrusă. Și se pare că greul abia începe. E explicabilă și frustrarea, supărarea. Lista celor pe care ucrainenii îi consideră „nedrepți" e lungă - Franța, Germania, Macron, Steinmeier... Acum și Moldova, Maia Sandu”, menționează Sturza într-un comentariu pe pagina sa de socializare.

Totodată, el remarcă și faptul că autoritățile Moldovei și majoritatea moldovenilor, din prima clipă au condamnat războiul și au spus lucrurilor pe nume - tragedia de la Bucea este crimă de război. Refugiații ucraineni au fost primiți cu multă empatie și ajutați din puținul pe care îl au moldovenii. Din același puțin au fost trimise ajutoare umanitare în Ucraina.

Menționăm că ambasadorul Republicii Moldova în Ucraina, Valeriu Chiveri, comentînd afirmațiile Irinei Vereșciuk a menționat că acestea sînt declarații făcute la emoții și care nu corespund realității". Ele nu pot decît să semene discordie între Ucraina și Moldova, a spus ambasadorul.


"Moldova ajută Ucraina cum poate, oferind adăpost pentru mai mult de 90 de mii de refugiați ucraineni, dintre care jumătate sînt copii", a declarat la rîndul său adminstrația prezidențială de la Chișinău.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?