X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Stop angajărilor în instituțiile publice. Guvernul Chicu prelungește moratoriul

18 dec. 2019,, 09:53   Politică
3322 0

Guvernul Chicu a hotărît să prelungească cu un an (pînă la 31 decembrie 2020) moratoriul privind angajările în autorităţile publice şi instituţiile de stat, precum şi în Casa Naţională de Asigurări Sociale, pentru funcţiile vacante înregistrate la 30 noiembrie 2019.

Totuşi, întreruperea temporară a angajărilor este cu titlu de recomandare. În total, este vorba despre circa 9 mii de unităţi vacante, notează Noi.md cu referire la tvrmoldova.md.

De asemenea, prin proiectul aprobat astăzi, Guvernul recomandă şi autorităţilor publice locale să nu mai facă angajări ( în prezent sînt peste 5000 de locuri de muncă vacante).

Prevederile hotărîrii nu se aplică asupra funcţiilor pentru care, la data aprobării (17 decembrie), a fost anunţat concurs.

Măsurile se iau pentru a eficientiza şi a stabili un regim strict de utilizare a cheltuielilor publice, se spune în argumentarea proiectului.


Un moratoriu asemănător, ce este în aplicare pînă la data de 31 a acestei luni, a fost aprobat la sfîrşitul anului trecut de Guvernul Filip.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?