X 
Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4021

Starea de urgență în Republica Moldova, prelungită din nou

24 noi. 2023,, 15:16   Politică
3361 1

Astăzi, 24 noiembrie, Parlamentul a adoptat propunerea Guvernului de a extinde starea de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova pentru o perioadă suplimentară de 30 de zile, începînd cu 1 decembrie, anunță Noi.md

"Această măsură este justificată de evoluțiile recente în situația de securitate regională și de incertitudinile legate de conflictul continuu dintre Federația Rusă și Ucraina. Aceste aspecte mențin riscurile de securitate la un nivel ridicat, cu potențialul de a afecta și Republica Moldova. În perioada sezonului rece, există posibilitatea ca forțele ruse să își intensifice acțiunile asupra infrastructurii energetice din Ucraina, ceea ce ar putea influența negativ aprovizionarea cu energie electrică în țară. De asemenea, nu sînt de neglijat riscurile directe de insecuritate energetică, date fiind reducerile în livrările de gaze naturale din partea Federației Ruse", se menționează în proiectul de lege.

Reamintim că, pe 24 februarie 2022, la inițiativa Guvernului Republicii Moldova, Parlamentul a declarat starea de urgență pe întreg teritoriul național, răspunzînd la amenințarea iminentă la adresa securității naționale cauzată de conflictul din Ucraina. De atunci, starea de urgență a fost prelungită în mai multe rînduri.

Ultima prelungire a fost făcută de Parlament pe 31 iulie 2023.

Hotărîrea devine efectivă la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova

5
0
0
1
46

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?