Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Stahurski despre viitorul summit: „Banii vor veni din fonduri concepute pentru alte nevoi”

9 mai. 2023,, 21:30   Politică
2836 0

În studioul talk-show-ului „On the Facts” s-a discutat despre zarva legată de Summitul Comunităţii Politice Europene care va avea loc la 1 iunie la Bulboaca.

Invitatul programului, jurnalistul, expertul, bloggerul video Alexandr Stahurski a vorbit despre finanțarea evenimentului viitor. În opinia sa, cheltuielile pentru summit vor veni din buget, care ar putea fi alocat pentru cetățenii Republicii Moldova:

„De la bun început, ar fi trebuit să se presupună că evenimentele de acest nivel necesită măsuri de securitate incredibile, pe de o parte. Pe de altă parte, de exemplu, cînd am auzit prima dată că un astfel de eveniment va avea loc, din anumite motive m-am gîndit că finanțarea evenimentului va veni din Comunitatea Europeană. Se dovedește că nu. Judecînd după informațiile din mass-media, plata va fi de la bugetul de stat. O parte din bani va fi luată din niște fonduri vizate, care sînt pentru alte nevoi.

Permiteți-mi să-l citez pe președinte, care a spus că economia noastră este ca o bucată mică de plăcintă, așa că dacă tăiem o bucată, va trebui să cheltuim pe acest summit, iar această bucată de plăcintă nu va fi suficientă pentru alții. Cine sînt acesti ceilalti care nu vor avea parte din plăcintă? Cred că sînt cetățenii Republicii Moldova”.

De asemenea, Stahurski consideră că măsurile luate pentru organizarea summit-ului încalcă drepturile cetățenilor:


"Referitor la 1 iunie, parcă aș spune că poți privatiza orice dată, orice simbol, și să-l răstorni dacă se stabilește o astfel de sarcină. Există o perioadă de examene, o diplomă de licență, școlarii își termină studiile. Această întreagă sarcină cade pe umerii familiei.

O zi liberă în locul altei zile este o blasfemie, după înțelesul meu. Le spui oamenilor să-și închidă casele ca în vremurile de covid.”

Stahurski a spus că a fost surprins de această alegere a locului pentru eveniment:

"Am o întrebare rezonabilă: de ce se desfășoară un astfel de eveniment la scară de stat pe teritoriul unei întreprinderi private. Avem pentru asta pivnițele de la Cricova, unde există un teritoriu special de stat unde se cheltuiesc bugetele de stat. De ce nu folosește statul aceste încăperi pentru scopul lor - cămări celebre care sînt cunoscute în întreaga lume?".

28
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?