X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sondajele online reprezintă o parte standard a scenariilor revoluțiilor colorate. Înțeleg oare acest lucru organizatorii acestor sondaje?

17 oct. 2020,, 16:21   Politică
10635 4

Sondajele online sînt o parte a scenariilor revoluțiilor colorate care se realizează în scopul acuzării autorităților de "falsificare a alegerilor".

Cu ajutorul votării online, care nu reflectă realitatea și abia are legătură cu sociologia, populația este programată că, dacă actualul președinte cîștigă, atunci alegerile au fost falsificate. După ce vor pierde în alegeri, opoziția, făcînd referire la datele sondajelor online sau la exit-pol-urile pro-occidentale, care vor conținea alte date electorale decît cele oficiale, va anunța mobilizarea și acest lucru va deveni catalizatorul lanțului unei revoluții colorate.

De aceea, opoziția declară din timp alegerile ca fiind fraudate. Toate forțele se grăbesc să cucerească o majoritate virtuală din contul unui conținut fals în mass-media și creării încrederii că rezultatele alegerilor vor fi fraudate, iar puterea va pierde.

Se știe că sondajele online cu puțin timp înainte de alegeri și Exit polls au devenit demult un instrument de presiune și șantaj, iar promulgarea rezultatelor lor servește drept un semnal spre acțiuni active. Neconcordanța rezultatelor lor cu cele oficiale este prezentată ca o dovadă suficientă că "alegerile au fost furate de la popor".

Se știe că sondajele online cu puțin timp înainte de alegeri și Exit polls au devenit mult timp un instrument de presiune și șantaj, iar promulgarea rezultatelor lor servește ca un semnal pentru acțiunile active. Neconcordanța rezultatelor lor oficiale este prezentată ca o dovadă suficientă că "alegerile poporului au fost furate".


Datele votării online nu arată nici măcar o imagine aproximativă a preferințelor politice ale majorității și nu au nimic de-a face cu realitățile. Acest lucru este confirmat de rezultatele sondajului online pe site votum.md care este specializat în sondaje, înainte de alegerile prezidențiale din 2016.
Amintim că, înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale în Republica Moldova din 2016, votum.md a pus-o pe primul loc pe Maia Sandu, cu un indicator de 37,79% din voturi, iar pe Igor Dodon – pe locul doi, cu un indicator de 30,32%, pe al treilea loc - Dmitrii Ciubașenco - cu 21,31%. Însă, potrivit rezultatelor votului adevărat (nu virtual), care au fost exprimate de Comisia Electorală Centrală, s-au obținut rezultate foarte diferite: Igor Dodon - 47,98% din voturi, Maia Sandu - 38,71%, Dmitrii Ciubașenco-6,03%.

Maia Sandu conduce în sondajul online și înainte de primul tur al actualelor alegeri. În același timp, utilizatorii de internet sînt surprinși din nou de numeroasele neconcordanțe în rezultate, fapte, explicații neadecvate, ca de exemplu, votarea în masă pentru Dorin Chirtoacă de către internauții din Federația Rusă.

"Dacă e să dăm crezare acestor sondaje, atunci:

Pentru Dodon la 1 noiembrie vor vota moldovenii din Belarus (să zicem) și..Lituania (!);

Pentru Usatîi - cetățeni i Moldovei din Ucraina, Canada și... China. Se pare că sprijinul lui Renato Georgievici este oarecum legat de costul rețelelor botnet: unde este mai ieftin, de acolo și vine sprijinul;
În spatele Sandu se află Europa de Vest, Statele Unite ale Americii și Japonia;

Pentru Dorin Chirtoacă au votat masiv... utilizatorii din Federația Rusă. "Așa și ne-am gîndit că unioniștii sînt adevărata mînă a Moscovei", scrie unul dintre canalele-telegram.

Rezultatele unor astfel de voturi online privind alegerea președintelui țării pe unul dintre site-urile din Moldova surprind și amuză internauții din Moldova, le provoacă neîncredere și nedorința de a vota.

Este evident că astfel de rezultate amuzante ale votării online difuzate acum, care sînt foarte departe cu rezultatele reale ale votării, vor fi în avantajul opoziției, care declară mereu despre falsificarea rezultatelor viitoarelor alegeri ale șefului statului și scopul său principal este de a pune problema legitimității numărării voturilor și să nu permită ca actualul președinte să cîștige pentru a doua oară.

Se știe că, în principiu, votul online nu reflectă realitatea și abia dacă are legătură cu sociologia. La acestea nu participă toți cetățenii cu drept de vot, iar datele votului online nu prezintă tabloul general și, dacă nu exact, atunci cel puțin aproximativ. La acestea pot participa atît minorii care nu au drepturi electorale, cît și cetățeni străini etc. Există posibilitatea de a ocoli votul unic, de a înregistra mai multe conturi false legate de telefoanele acelorași minori sau de alte cartele telefonice cumpărate etc.

În plus, există o parte mai activă a populației, care, din principiu nu votează online, pentru că nu crede în astfel de votări online și nu vrea să participe, iar o altă parte a populației, de exemplu, pensionarii, persoanele în vîrstă, sînt conservatori și, fie nu doresc, fie nu au posibilitatea de a participa la astfel de sondaje online.

Majoritatea respondenților au menționat pentru Noi.md că preferă să nu participe la sondajele online legate de alegerile prezidențiale, dar își vor spune cuvîntul în ziua alegerilor.

Amintim că, potrivit unui sondaj publicat recent de compania iData, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie ar putea cîștiga Igor Dodon.

Astfel, în primul tur de scrutin:

Igor Dodon va primi 38,2% din voturi

Maia Sandu-29,7%

Renato Usatîi-12,8%

Violeta Ivanov-8,4%

Andrei Năstase-4,7%

În turul doi de scrutin, Igor Dodon va acumula 54,2% din voturi, iar Maia Sandu - 45,8%. Sondajul a fost realizat conform metodologiei general acceptate în lume - pe un eșantion de 1208 de respondenți în 74 de localități, marja de eroarea fiind de +/- 2,8 la sută.

Cel mai probabil, acesta este rezultatul adevărat. Dar se pune întrebarea: de ce organizatorii acestor sondaje online, care au dat-o în bară în 2016, fac acest lucru din nou?

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?