Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Socialiștii propun instituirea unei noi zile naționale

28 feb. 2018,, 12:40   Politică
3339 2

Anual, la 26 iunie, în Moldova ar putea fi marcată Ziua Națională împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, informează Noi.md.

Instituirea unui asemenea eveniment a fost propus de un grup de deputați socialiști cu scopul de a atrage atenția asupra consecințelor nefaste ale consumului de droguri și a încuraja tinerii să prețuiască sănătatea. Autorii proiectului au invocat drept argument faptul că ziua de 26 iunie a devenit importantă în plan internațional după ce în anul 1987 Adunarea Generală a Organizației Mondiale a Sănătății a decis să o marcheze ca semn al deciziei de a spori eforturile în vederea creării unei societăți internaționale în care să nu existe consum de droguri.

Potrivit socialiștilor, adolescenții și tinerii sînt categorii extrem de vulnerabile la consumul de droguri ilicite. Prevalența consumului de droguri în rîndul populației tinere este de două ori mai mare decît în rîndul adulților. Pentru a face alegeri sănătoase, tinerii au nevoie de informare și îndrumare de la persoane competente cu privire la riscurile cărora se expun prin consumul de droguri.

„Prin instituirea zilei de 26 iunie drept Zi Națională împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, le va fi asigurat suportul necesar nu doar celor care luptă în momentul actual cu dependența de droguri, dar și celor care au reușit să învingă acest viciu și trec prin momente dificile de integrare în societate”, se arată în argumentarea autorilor.

În această zi, instituțiile publice și ONG-urile urmează să desfășoară o serie de acțiuni cu scopul de a reduce sau elimina complet consumul de droguri.


În Republica Moldova, potrivit datelor Centrului Internațional Antidrog, în ultimii trei ani consumul de droguri în rîndul adolescenților a crescut simțitor de la 8% la 19%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?