X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Socialiștii au părăsit ședința Parlamentului

4 oct. 2018,, 11:30   Politică
1422 0

Deputații socialiștii au refuzat să participe la ședința de astăzi a Parlamentului, în semn de protest față amînarea audierilor parlamentare în dosarul „furtul miliardului”, notează Noi.md.

Potrivit lor, majoritatea deputaților s-au expus prin vot săptămîna trecută pentru organizarea audierilor, iar temei real pentru amînarea lor nu există.

„Oamenii au așteptat patru ani ca să audă acest raport, dar nu ca să vadă mai apoi raportul Kroll pe blogul lui Candu. Insistăm ca audierile să aibă loc astăzi, așa cum s-a votat inițial. Am văzut acest teatru regizat între Andrian Candu și procurorul general, care a refuzat să vină la audieri. Dumnealui era obligat să vină la audieri”, a declarat deputatul PSRM Vlad Bătrîncea.

Spicherul Andrian Candu a explicat că motivul amînării audierilor ține vizita la Chișinău a misiunii Comitetului de experți MONEYVAL din cadrul Consiliului Europei.

În cele din urmă majoritatea parlamentară a votat pentru amînarea audierilor, precum și pentru schimbarea formatului, fără participarea procurorului general, Eduard Harunjen. Nemulțumiți de decizia luată, socialiștii au părăsit ședința.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?