X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sînge nou în Parlament: Mai mult deputați renunță la fotolii

4 dec. 2023,, 10:45   Politică
11525 0

În curînd Parlamentul se va completa cu deputați noi.

Aceștia ar urma să se așeze în fotoliile parlamentarilor, care s-au ales cu noi funcții în rîndul autorităților locale, după participarea la alegerile din această toamnă. Cine sînt cei care renunță la munca în Legislativ, vedeți în reportajul următor, notează Noi.md cu referire la tv8.

Alege primăria, nu deputăția. O spune Gheorghe Agheorghiesei, deputat PAS, care a cîștigat alegerile la funcția de primar al comunei Vărzărești, din raionul Nisporeni. Astfel, lăsînd liber un fotoliu de deputat.

„Dumneavoastră alegeți funcția de primar? Da. Localitatea este de 7 mii de locuitori și ne implicăm să dezvoltăm comuna. Odată cu perspectiva de aderarea la UE să ma asigur că sînt implantate proiectele. Dumneavoastră sînteți mulțumiți de activitatea parlamentara? Sunt coautor la mai multe proiecte. Uitați-vă pe siteul Parlamentului”.

Un alt parlamentar PAS, care renunță la funcția din legislativ este Iurie Pasat. Acesta a acceptat funcția de vicepreședinte pe domeniul agricol în Consiliul raional Hîncești.


„Ca vicepreședinte vreau să fiu mai aproape de agricultori din raionul Hîncesti. Dvs sînteti multumiti de activitatea parlamentara?Am pus umor la dezvoltarea agriculturii. Chemați-mă la emisiune și vp spun mai multe”, ne-a spus deputatul PAS Iurie Pasat.

Am încercat să aflăm cîți deputați noi va avea în curînd, PAS în legislativ, însă purtătorul de cuvînt al fracțiunii ne-a spus că anunțul va fi făcut după ce consiliile raionale își vor alege conducerea. Fracțiune PAS s-a ales cu un nou deputat, recent. În luna octombrie, Valentina Ghețu, care a figurat cu numărul 78 în lista candidaților PAS pentru funcția de parlamentar, a preluat fotoliul de deputat în locul Anei Calinici, după ce ultima a fost numită secretară de stat la Cancelaria de Stat. Și în tabara opoziției parlamentare sînt mutări. Socialistul, Adrian Lebedinschi, schimbă fotoliul de deputat în Parlament pe cel de consilier municipal în Chișinău.

„Trebuie să întărim fracțiunea municipală”. Și colegul său de partid, Adrian Albu, care a luptat pentru fotoliul de primar de Chișinău, dar a pierdut primăria, s-a ales cu funcția de consilier municipal. Albu spune că nu a luat încă o decizie dacă ramîne sau pleacă din Legislativ. Iar colega de bloc, care la fel a luptat pentru primăria Chișinău, comunista Diana Caraman, ne-a spus franc că rămîne deputată. Astfel, locurile libere în plen vor fi ocupate de următorii candidați pe listele partidelor ce au acces în Parlament.

2
4
4
6
8

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?