Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Și în turul II al alegerilor, PAS și PSRM au cîștigat cele mai multe primării

20 noi. 2023,, 15:46   Politică
4764 0

În turul II al alegerilor locale, Partidul Acțiune și Solidaritate a cîștigat cele mai multe primării – 66 la număr. Formațiunea este urmată de Partidul Socialiștilor care a obținut 41 de mandate de primar.

Totodată, 32 de primari aleși au candidat independent. Datele au fost prezentate de către Comisia Electorală Centrală într-o conferință de presă, transmite IPN.

Președinta CEC, Angelica Caraman, a declarat că 30 de primari aleși au fost înaintați de Partidul Social Democrat European, iar Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei are 22 de primari. Alte 17 mandate de primar le-a obținut Partidul politic „Renaștere”, iar candidații Partidului Liberal Democrat din Moldova au obținut victorii în 11 localități.


Partidul politic „Partidul Nostru” are primari în 6 localități după turul II. Cîte 5 mandate de primar le revin Partidului „Schimbării” și Partidului Coaliția pentru Unitate și Bunăstare și Partidului Democrat Modern din Moldova.

Candidații Partidului Comuniștilor din Republica Moldova au învins în 4 localități, iar ai Partidului Liga Orașelor și Comunelor – în 3. Cîte două mandate de primar au obținut Partidul Mișcarea Alternativa Națională, Partidul Național Liberal și Partidul Politic Democrația Acasă. Cîte o primărie au Partidul Liberal, Partidul Acțiunii Comune – Congresul Civic, Partidul Politic Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa și Partidul Politic Partidul Verde Ecologist.

În primul tur al alegerilor locale, PAS a obținut cele mai multe mandate de primari aleși pe țară – 225 de primari. Pe locul secund după numărul primarilor aleși este PSRM cu 99 de primari. Pe a treia poziție după numărul mandatelor de primari îl dețin candidații independenți care au reușit în primul tur să se afirme 83 de primari aleși. Pe a patra poziție se situează PSDE candidații căruia au reușit să obțină mandate de primar în 73 de localități din primul tur.

5
2
2
2
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?