Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Serebrian, la Bender: "Subliniez necesitatea anulării de către Tiraspol a deciziilor abuzive"

17 mai. 14:08   Politică
2809 0

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană de la Chișinău, Oleg Serebrian, a evidențiat astăzi la Bender necesitatea anulării de către Tiraspol a unoir decizii abuzive, notează Noi.md.

Serebrian s-a referit la impunerea ilegală de taxe și de restricții ce fac dificilă desfășurarea lucrărilor agricole, recoltarea roadei, depozitarea și transportarea fără impedimente a produselor agricole, a materialului semincer și a echipamentelor necesare către/dinspre loturile de pămînt, amplasate după traseul „Rîbnița-Tiraspol”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul ședinței de lucru desfășurate la sediul din or. Bender al Misiunii OSCE în Republica Moldova, la care a participat și Vitalii Ignatiev, reprezentantul politic de la Tiraspol în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană.

Referitor la pretențiile Tiraspolului privind procedura importurilor și exporturilor diferitor categorii de mărfuri (medicamente, echipamente radiologice, bunuri industriale și cu destinație strategică) s-a explicat în mod repetat că autorizarea, vămuirea și emiterea deciziilor de resort pentru categoriile respective de mărfuri este asigurată în condiții egale pentru toate companiile de pe ambele maluri ale Nistrului, conform rigorilor cadrului normativ, cu asigurarea standardelor de securitate și de calitate aprobate.

Cu privire la politizarea continuă de către negociatorul de la Tiraspol a subiectului plăților vamale și ecologice s-a reamintit că aceste cerințe sînt valabile în mod uniform și nediscriminatoriu pentru toți agenții economici de pe ambele maluri ale Nistrului, care desfășoară activități licențiate, în baza actelor permisive și cu efectuarea operațiunilor comerciale prin punctele de control vamal ale Republicii Moldova.


Pe marginea subiectului ce privește înmatricularea cu plăci de model neutru a mijloacelor de transport necomerciale din regiune la subdiviziunile din orașele Tiraspol și Rîbnița a fost evidențiat faptul că acest mecanism este aplicabil în limitele stabilite de legislația Republicii Moldova și de Convenția de la Viena asupra circulației rutiere din 08 noiembrie 1968.

6
2
0
0
6

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?