Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șefa statului s-a întîlnit cu diaspora moldovenească din Țările de Jos

4 sep. 2023,, 11:00   Politică
3636 1

Președinta Maia Sandu și-a început duminică, 3 septembrie, vizita de lucru în Regatul Țărilor de Jos cu o întrevedere cu moldovenii care locuiesc în această țară.

„Mi-am început vizita în Regatul Țărilor de Jos cu o discuție plină de căldură și mult interes pentru situația de acasă cu moldovenii stabiliți aici. Am vorbit despre reformele din economie, justiție și riscurile de securitate din țară și din regiune, despre impactul schimbărilor climatice și acțiunile guvernului de adaptare la noile condiții”, a spus șefa statului.

De asemenea, un subiect de mare interes a fost educația și anume despre cum pot fi construite acasă universități competitive, cum poate fi dezvoltată cercetarea în universități, ce se face ca să fie sporită calitatea învățămîntului general și cum poate fi rezolvată problema asigurării cu cadre pedagogice bine pregătite.

„Majoritatea dintre cei peste o sută de conaționali prezenți la discuție au venit aici la studii, iar apoi au rămas să lucreze în Țările de Jos. Dar toți sînt foarte interesați de situația de acasă, mulți dintre ei organizează activități de promovare a imaginii țării noastre în Olanda și participă în proiecte realizate în Moldova. I-am încurajat să revină acasă - mai ales acum cînd procesele legate de aderarea la UE iau viteză și avem nevoie de tot mai mulți specialiști bine pregătiți ca să avansăm”, a subliniat Președinta.

La fel, Președinta Maia Sandu a oferit distincții unor oameni de cultură care, prin activitatea profesională remarcabilă, contribuie la promovarea imaginii Republicii Moldova peste hotare. „Am oferit titlul onorific „Maestru în Artă” sopranei Diana Axentii, pianistei Mariana Izman și violonistului Ionel Manciu, iar cu titlul onorific „Artist Emerit” au fost distinși pianiștii Laura Balicov și Stanislav Jar. Mulțumesc echipei „Noroc Olanda” pentru organizarea întrevederii și pentru că ne promovează țara și valorile peste hotare”, a conchis șefa statului.

7
0
1
2
24

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?