Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1385
Preşedintele stiri: 4006

Șefa statului explică ce urmează după ce R. Moldova a semnat cererea de aderare la UE

4 apr. 2022,, 16:15   Politică
3443 0

Republica Moldova, după ce a semnat cererea de aderare la Uniunea Europeană (UE) trebuie să fie evaluată de Comisia Europeană prin intermediul unui chestionar cu privire la mai multe domenii, pentru ca UE să aibă un tablou coerent referitor la nivelul de pregătire al țării noastre și ce urmează a fi îndeplinit pentru a face parte din blocul comunitar.

Anunțul a fost făcut de președinta Maia Sandu în cadrul conferinței de presă de astăzi, 4 aprilie, privind informațiile de actualitate, notează Noi.md cu referire la replicamedia.md.

„Noi sîntem la etapa de recepționare a chestionarului Comisiei, pentru că Consiliul European a solicitat informații să-și spună punctul de vedere în raport cu cererile depuse de R. Moldova, Ucraina și Georgia. Așteptăm să primim acest chestionar. Guvernul trebuie să pună împreună o echipă care să lucreze la acest chestionar. El este destul de detaliat despre gradul de pregătire al R. Moldova pe mai multe domenii. R. Moldova va avea cîteva luni ca să răspundă la acest chestionar și ulterior vom fi evaluați de către Comisia Europeană pornind de la acest chestionar: unde sîntem? cît de avansați sîntem pe un domeniu sau altul și respectiv, ce urmează”, a declarat Maia Sandu.

La data de 4 martie, cererea Republicii Molova de aderare la Uniunea Europeană a fost prezentată ambasadorului Philippe Léglise-Costa, reprezentantul permanent al Franței pe lîngă UE de către ambasadoarea Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, Daniela Morari.

Președinta Republicii Moldova Maia Sandu a semnat joi, 3 martie, alături de prim-ministra Natalia Gavrilița și președintele Parlamentului, Igor Grosu, cererea oficială de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.


1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?