Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Șefa statului este nemulțumită de ritmul reformei justiției

13 noi. 2023,, 21:02   Politică
2928 1

Șefa statului Maia Sandu nu este mulțumită de modul în care decurge reforma justiției, dar afirmă că aceasta oricum va continua.

Declarații în acest sens au fost făcute de șefa statului în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la postul național de radio. Președinta consideră că reforma ar fi avansat mai repede dacă nu ar fi existat rezistență din sistem, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Noi cu toții ne dorim și ne-am dorit să vedem mai repede să se întîmple lucrurile, să se facă ordine și să scăpăm de oamenii care au comis ilegalități, care au luat mită și care rămîn în sistem. Ei discreditează sistemul și discreditează justiția în general. Era clar că nu va fi o reformă simplă și că va dura mai mult. Se putea, probabil, ajunge la un pas mai rapid al acestor reforme dacă aveam mai mult sprijin din interiorul sistemului. Din păcate pînă acum vedem doar rezistență în sistem, dar nu e tîrziu pentru oamenii onești și corecți care țin la profesia lor, la imaginea lor, la imaginea sistemului. Nu o să ne oprim oricît de mare ar fi rezistența”.

Pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova odată ce îndeplinesc toate condițiile puse de anul trecut, cînd au primit statutul de state candidate. Din cele nouă precondiții, țaa noastră a îndeplinit șase, constată raportul Comisiei. Astfel, țara noastră mai are restanțe la capitolul general al reformei justiției, luptei cu corupția și deoligarhizare.

6
1
0
0
25

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?