X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șarov: Un ministru merită să aibă un salariu de 50 de mii, dar timpul ales pentru majorări este nepotrivit

30 aug. 2023,, 07:05   Politică
3627 0

Un doctor conferențiar în Republica Moldova are un salariu de 8400 lei, a declarat rectorul Universității de Stat din Moldova, ex-ministrul Educației, Culturii și Cercetățrii, Igor Șarov.

Totodată, Igor Șarov a precizat în timpul emisiunii „Interviu cu Ileana Pîrgaru”, de la Rlive că salariile din instituțiile de învățămînt din țară sînt infim de mici, notează Noi.md cu referire la realitatea.

În același timp, rectorul Universității de Stat din Moldova a vorbit despre majorarea salariilor miniștrilor

„Un doctor conferențiar în Republica Moldova are un salariu de 8400 lei. Salariile sînt infim de mici. Un ministru merită să aibă un salariu de 50 de mii, dar timpul ales pentru aceste majorări este nepotrivit. Fiecare are o armată de profesori, de medici, de polițiști și aceste lucruri trebuie să fie colaborate. Acest lucru a încercat să îl facă marea majoritate a politicienilor. A încercat și Voronin, și pe timpul prim-ministrului Fila, a domnului Filip, a președintelui Igor Dodon. Discuțiile au fost interminabile. Era o limită: nu poți ridica salariile la miniștri atîta timp cît în sistemele respective nu sînt făcute majorări”, a declarant Igor Șarov.

Potrivit unui proiect de lege, salariile demnitarilor vor fi calculate, începînd cu 1 iunie, în baza unei valori de referință de 3 mii de lei față de 1 900 de lei cît este în prezent. Excepție fac prim-viceprim-miniștrii, viceprim-miniștrii, miniștrii, agentul guvernamental și secretarul general al Guvernului, care vor fi remunerați în baza unei valori de referință de 3 600 de lei. Astfel, salariile miniștrilor vor crește de la 26 de mii de lei la 50 de mii de lei.

19
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?