Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sandu, despre suspendarea licenței a șase posturi de televiziune

1 noi. 2023,, 21:49   Politică
2383 1

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a comentat, pe 1 noiembrie, decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) prin care șase posturi de televiziune, controlate direct sau indirect de oligarhii fugari Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor, au rămas, temporar, fără licență de emisie.

Șefa statului susține că decizia autorităților vine să descurajeze finanțările ilegale, or, potrivit ei, posturile TV sancționate ar fi finanțate ilegal, cu scopul de a manipula și a dezinforma cetățenii, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Este o decizie care vine să descurajeze finanțarea ilegală, pentru că despre asta este vorba. Toate aceste posturi TV, conform explicațiilor Guvernului și CSE, sînt finanțate din bani ilegali și, respectiv, se ocupă de propagandă și dezbinare, or nu despre asta este presa. Presa trebuie să asigure informarea corectă și obiectivă. (…) Finanțarea ilegală este o problemă pentru procesul democratic în general și o să luptăm cu ea indiferent dacă este vorba de presă, partide politice sau campanie electorală”, a declarat șefa statului în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV.

Întrebată dacă autoritățile nu ar fi trebuit să aștepte, întîi de toate, o decizie a instanței de judecată care să demonstreze pretinsele abateri pe care posturile TV le-ar fi comis, conform autorităților, șefa statului a declarat: „Dacă vă uitați la UE, acolo tot prin metode directe s-au sancționat aceste TV. Nu s-a mers în instanțele de judecată. Sigur, instanța de judecată este o metodă pe timp de pace și atunci cînd instituțiile statului funcționează. Cînd riscurile la adresa securității statului sunt mari, se folosesc astfel de instrumente. Repet, putem să vedem astfel de metode și în UE, unde standardele sunt mai mari”.

5
0
1
2
33

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?