Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Sandu, despre dosarul finanțării ilegale a Partidului Șor: Nu este o surpriză

21 iul. 2022,, 22:02   Politică
4027 0

Președinta Maia Sandu a declarat în contextul reținerii vicepreședintei Partidului Șor, Marina Tauber, în dosarul pornit cu privire la finanțarea ilegală a Partidului Șor, că se așteaptă ca procesul să fie unul corect și transparent. Comentariile au fost făcute joi, 21 iulie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

„Nu cred că este o surpriză pentru cineva că acest partid politic se finanțează ilegal din surse obscure și nedeclarate. În sfîrșit, instituțiile statului au pornit acest dosar și au cerut anchetarea acestui fenomen, pentru că noi vorbim despre el de foarte mult timp și în raport cu multe partide politice. Acum sigur că cei care sînt vizați probabil că le e mai ușor să se victimizeze și să caute vinovați în altă parte, decît să explice de unde sînt banii și de ce nu i-au raportat”, a declarat șefa statului, transmite zugo.md.

De asemenea, președinta Republici Moldova susține că unica sa dorință este ca ancheta „să nu trezească semne de întrebare”.

„Dacă aceste resurse pe care le-au cheltuit pentru activitățile politice sînt cîștigate în mod cinstit trebuiau să fie raportate la cheltuieli și, respectiv, la venituri. Au raportat mai puține cheltuieli pentru că nu au putut să justifice de unde vin acești bani la capitolul venituri. Singura mea dorință este ca această anchetă, acest proces să fie unul corect, transparent, să nu trezească semne de întrebare, pentru că aceasta este despre credibilitatea actului de justiție, asta este despre democrație”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost reținută pe un termen de 72 de ore, după ce joi, 21 iulie, a rămas fără imunitate parlamentară. Este pentru a treia oară cînd politicienei îi este retrasă imunitatea.


Cererile privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a Marinei Tauber au fost adresate Președintelui Parlamentului de către Procurorul General interimar, în dimineața zilei de joi, 21 iulie. Conform procedurii, cele două cereri și materialele prezentate de Procurorul General interimar au fost transmise Comisiei juridice, numiri și imunități, care s-a convocat în ședință și, ulterior, a prezentat în plen rapoartele și proiectele de hotărîre pe marginea examinării cererilor.

Potrivit informațiilor prezentate, în privința deputatei Marina Tauber a fost pornită urmărirea penală pe faptul falsificării raportului privind gestiunea financiară a Partidului politic „Șor” pentru trimestrul I al anului 2022 în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și a celor utilizate, precum și pe faptul acceptării cu bună știință a finanțării Partidului politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?