Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Sandu așteaptă ca în această săptămînă să fie ales un nou CSP

19 dec. 2023,, 08:45   Politică
1278 0

Președinta, Maia Sandu, așteaptă ca în această săptămînă să fie ales un nou Consiliu Superior al Procurorilor.

Declarația a fost făcută în această seară la o emisiune de la PRO TV. Șefa statului a mai precizat că nu depinde de ea viteza cu care se i-au aceste decizii. Maia Sandu a subliniat că procesul frînează pentru că nu toate persoanele trec testul de integritate, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Așteptarea este să își delege oameni în Consiliul Superior al Procurorilor. Este așteptarea tuturor să avem un nou CSP, este și o condiție a UE. Astfe, să putem să spunem că această condiție s-a îndeplinit. Să avem un CSP funcțional, să avem un CSP format din oameni care înțeleg cît de important este să refacă încrederea în Procuratură și să se construiască o instituții a Procuraturii, care să fie puternice, independente și care își îndeplinesc sarcinile”, a declarat Maia Sandu.

Amintim că, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) anunță, într-un comunicat de presă, că Adunarea Generală a Procurorilor, din data de 22 decembrie 2023, va avea în incinta Centrului Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

Precizăm că, Adunarea Generală a Procurorilor a fost programată pentru 23 august, însă ulterior a fost amînată, cu votul a 258 de participanți. S-a întîmplat deoarece unii candidați pentru funcția de membri în noua componență a Consiliului Superior al Procurorilor urmau să fie reevaluați de Comisia Pre-Vetting.

2
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?