Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4019

Salome Zurabișvili, la Chișinău: „Este o onoare foarte mare să fiu aici”

17 oct. 2022,, 11:44   Politică
1954 0

Președintele Republicii Georgia, Salome Zurabișvili, întreprinde o vizită oficială în R. Moldova, iar alături de șefa statului moldovenesc, Maia Sandu, a susținut o conferință de presă.

Maia Sandu a reiterat că fără pace în Ucraina, nu poate fi pace în Europea: „Nu putem permite ca agresiunea și frica să învingă, trebuie să facem totul pentru a stabili ordinea internațională bazată pe reguli. În pofida tuturor dificultăților, țărine noastre își doresc o dezvoltare armonioasă și un viitor în pace și prosperitate”.

„Sîntem interesați de schimburile de experiență în domeniu propagandei și manipulării. Moldovenii și georgrienii au aspirații la UE clare, iar datoria noastră este să facem totul pentru a grăbi aspirațiile noastre. Dialogul și cooperarea deschisă, împărtășirea valorilor, schimbul de experiență vor ajuta țările noastreă să avanseze în aspirațiilore noastre spre un viitor UE”, a declarat Maia Sandu.

La rîndul său, Președintele Republicii Georgia a declarat că aflarea în țara noastră este o onoare pentru ea și îți dorește aprofundarea colaborării dintre Georgia și R. Moldova.


„Este o onoare foarte mare să fiu aici astăzi, după 12 ani de la prima vizită a președintelui Georgiei în RM. Astăzi, avînd în vedere ceea ce se desfășoară în Ucraina, este foarte dificil să vorbim despre relațiile noastre bilaterale. Noi sîntem membrii familiei UE, acesta este viitorul nostru și toate trei țări ne dorim aderarea la UE. Trebuie să aprofundăm colaborarea noastră”, a menționat Salome Zurabișvili.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?