Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Roibu: De ce Andrian Candu a devenit agitat și nervos

14 mai. 2020,, 17:45   Politică
7773 6

Andrian Candu a devenit agitat și nervos, pentru că fugarii Plahotniuc și Şor deja simt mirosul celulelor din penitenciare. Este afirmația președintelui Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, Dumitru Roibu, și a fost făcută în contextul în care, potrivit șefului statului, „în cîteva săptămîni vor rămîne fără aeroport”.

„Devine și mai limpede de ce finul lui Plahotniuc, Candu, este așa agitat, nervos și periodic cu roşeață pe obrăjori... Problema nu constă doar în faptul că fugarii Plahotniuc și Şor vor rămîne fără Aeroportul Internațional Chișinău, care este o bucată foarte grasă din punct de vedere financiar, dar cred eu că acești inşi deja simt mirosul celulelor din penitenciare”, scrie Roibu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit președintelui Mișcării de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, odată cu ieșirea la iveală a realităților legate de furtul miliardului și concesionarea aeroportului, este foarte clar de ce Plahotniuc, Şor, Candu fac tot posibilul ca să demită Guvernul Chicu.

„Despre furtul miliardului, Președintele Dodon spune că investițiile au avansat foarte mult în acest sens și au ieșit la iveală foarte multe detalii noi. A fost mimată investigarea furtului miliardului, iar în realitate nu se făcea nimic. [...] Miniștrii din acea perioadă și membrii CNPF au fost şi ei complici la aceste crime și trebuie să răspundă penal. Cred că v[ amintiți cine era, de exemplu, în acea perioadă ministrul Economiei, mă refer la perioada activă, din vara 2014 pînă ianuarie 2015?! Corect, Candu era la cîrma ministerului... Da noi nu înțelegeam de ce domnul Candu așa tare se agită”, adaugă Dumitru Roibu.

Cît privește subiectul aeroportului, Roibu remarcă faptul că „au fost încălcări la momentul semnării actului de concesiune. Avia-Invest nu şi-a onorat obligațiile contractuale față de stat, iar investițiile au fost mimate. Avia-Invest are datorii 22 milioane lei iar cu tot cu penalități au aproximativ 60 milioane lei”, conchide președintele „Urmașii lui Ștefan”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?