Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Roberta Metsola va avea o intervenție video la Forumul EUROSFAT, organizat la Chișinău

13 noi. 2023,, 14:00   Politică
2461 1

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, va avea o intervenție video la Forumul EUROSFAT din 28 noiembrie 2023, organizat de Expert-Group.

Potrivit organizației, în cadrul acestui eveniment se va discuta atît despre parcursul european al țării noastre, despre conservarea și aprofundarea valorilor europene, cît și despre pașii de urmat în vederea integrării.

Șefa Legislativului european a fost de cîteva ori în țara noastră. Pe 11 noiembrie, anul trecut, Roberta Metsola a ținut și un discurs în Parlamentul de la Chișinău. Atunci oficiala a reiterat că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană, iar Parlamentul European va face tot ce este necesar pentru a ne susține în calea de a deveni stat membru al UE transmite Noi.md cu referire la radiomoldova.md.

Amintim că pe 8 noiembrie, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE. Totuși, o decizie finală în acest sens va fi luată în luna decembrie la Summitul European de la Bruxelles.

7
0
0
1
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?