X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Roberta Metsola: Sînt impresionați de viteza cu care Republica Moldova avansează în activitatea pe care o desfășoară

1 iun. 2023,, 14:00   Politică
2424 0

„Sîntem aici pentru a da dovadă de sprijin pentru Republica Moldova, pentru Ucraina și pentru comunitatea europeană vastă”, a declarat președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, înainte de deschiderea sesiunii plenare din cadrul Summitului CPE.

Președintele Parlamentului European a menționat că țările europene pot face față riscurilor, doar trecînd „testul de reziliență”, transmite radiomoldova.

„Noi avem provocări comune de securitate, energie și conectivitate, pe care le putem aborda doar prin intermediul acțiunilor comune. Riscurile războiului sînt niște lucruri cărora le putem face față doar trecînd testul de reziliență și sper că vom face acest lucru acum. sînt foarte bucuroasă să văd mulți lideri ale țărilor din Balcanii de Vest, pentru că noi vrem să pledă pentru o integrare europeană mai rapidă, mai profundă a acestor țări. Am fost aici săptămîna trecută, în Republica Moldova, în fața unui număr de peste 80 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova care cîntau și declarau cu fermitate despre faptul că locul Republicii Moldova este în Europa și sînt aici, în numele Parlamentului European, și o să pledez pentru acțiuni și soluții comune”, a declarat Roberta Metsola.

Întrebată despre parcursul european al Republicii Moldova, președinta Parlamentului European a menționat că „sînt impresionați de viteza cu care Republica Moldova avansează în activitatea pe care o desfășoară”.

„În primul rînd faptul că ne întîlnim aici în Republica Moldova nu este doar o demonstrare a sprijinului nostru, dar la fel și a angajamentului nostru care rezultă din momentul în care Republica Moldova a devenit stat candidat și pentru ca negocierile de aderare urmează să fie lansate chiar anul acesta. Noi sîntem impresionați de viteza cu care Republica Moldova a răspuns la toate recomandările și cum avansează în activitatea pe care o desfășoară și sarcinile pe care le-a impus Comisia Europeană”, a mai declarat Roberta Metsola.


7
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?