X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Reprezentantul comercial al Rusiei: "Mîna noastră de prietenie și cooperare rămîne întinsă"

8 mai. 2020,, 09:15   Politică
4040 22

Se încearcă certarea artificială, chiar violentă a Moldovei cu Rusia, dar poporul multinațional al Federației Ruse rămîne întotdeauna un prieten și un partener al republicii voastre. Mîna noastră de prietenie și cooperare rămîne întinsă.

Declarația a fost făcută de reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova, Vladislav Darvai, într-un interviu exclusive pentru Noi.md.

El a subliniat că niciodată Rusia nu a declarat la nivel oficial că-i dorește Moldovei răul, răspândirea corupției sau ceva asemănător. Dar în Moldova există o forţă, care dintr-un imbold politic lacom este gata să distorsioneze şi să denatureze poziţia ruşilor, să provoace tensiuni, să creeze bariere artificiale. Şi după asta să învinuiască Rusia, precum că din cauza ei viaţa este atît de grea.

Reprezentantul comercial al Federației Ruse în Republica Moldova a menționat că Rusia nu vede nicio amenințare în investiţiile europene în Moldova, iar Rusia nu are nimic de împărțit cu Uniunea Europeană în țara noastră.

”În Moldova noi nu avem ce împărţi cu UE. Pentru noi, ca şi pentru UE, este important ca aici să fie protejate investiţiile străine, să funcţioneze justiţia, economia să fie eficientă, oamenii să aibă posibilitatea de a se dezvolta, crea familii, creşte copii fără a se teme de viitor", a menționat Vladislav Darvai.


El a spus că crede în înţelepciunea poporului moldovenesc, în pragmatismul clasei politice din țară, în capacitatea societăţii de a depăşi temerile impuse. ”Rusia nu poate face asta în locul Moldovei”, a menționat Vladislav Darvai.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?