X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Renato Usatîi: "Voronin a fost cel mai informat lider din istoria independenței Republicii Moldova"

11 aug. 2023,, 11:30   Politică
3760 1

Partidele sînt puternice nu numai atunci cînd au un lider puternic, o locomotivă, dar dacă are și structuri mari și puternice pe teren care permit partidului să rămînă pe linia de plutire și să lupte cu succes în cazul urmăririi mediatice sau penale a primelor sale persoane.

O astfel de opinie a exprimat liderul "Partidului Nostru", Renato Usatîi, vorbind în cadrul emisiunii "По фактам" cu Iulia Fedorova, relatează Noi.md.
El este de acord că în Republica Moldova partidele au în mare parte succes în cazul în care au un lider puternic și în mare parte se destramă atunci cînd îl pierd.

În același timp, Renato Usatîi a atras atenția asupra experienței Partidului Social-Democrat din România, pe care l-a studiat, care a trecut prin mai multe presiuni mediatice și penale decît, de exemplu, Partidul Democrat din cauza lui Plahotniuc, PLDM din cauza lui Filat sau PSRM din cauza lui Dodon.

"Adică, în istoria acestui partid, au fost puși după gratii doi dintre prim-miniștrii săi. Unul este Năstase, celălalt este Dragnea. Ei au fost președinți de partid, prim-miniștri, iar partidul lor oricum cîștigă 40-45% din voturi la alegeri. Știți de ce? Am rămas șocat după ce am studiat situația...Ei au structuri atît de puternice, încît pot schimba președintele partidului chiar și o dată la șase luni", a spus Renato Usatîi.

El a recunoscut că acesta este genul de partid pe care vrea să-l construiască.


"Cînd nu există un lider și nu există structuri puternice, partidul se destramă. Iar cînd există structuri sănătoase, uitați-vă de cît timp se destramă Partidul Comuniștilor al lui Vladimir Voronin. De foarte mult timp, și au făcut acest lucru și Filat și Plahotniuc, și penal, și așa mai departe", a spus politicianul.

Renato Usatîi a subliniat că Vladimir Voronin a fost singurul politician moldovean care a mers personal în fiecare sat, a creat acolo primele organizații.

"Nu a trimis consilieri, reprezentanți, curatori. Toate acestea au apărut mai târziu. Prin urmare, Vladimir Voronin, în istoria președinției sale în PCRM, în istoria acelor ani în care a fost președinte al țării, a fost cel mai informat președinte și lider din întreaga istorie a independenței Republicii Moldova. Voronin îi cunoștea personal pe comisari, procurori", a spus Renato Usatîi.

37
1
0
2
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?