X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Reformele din Republica Moldova, pe agenda reuniunii informale a Consiliului Afaceri Generale al UE

21 iun. 2023,, 11:00   Politică
2125 0

Comisia Europeană va raporta despre progresul reformelor din Republica Moldova și Ucraina în cadrul reuniunii informale ale Consiliului Afaceri Generale (CAG) al Uniunii Europene, ce își începe astăzi lucrările la Stockholm sub președinția suedeză.

Potrivit unui comunicat oficial, reuniunea informală a CAG din 21-22 iunie se va concentra asupra obiectivelor de politică generală în contextul extinderii Uniunii, asupra obiectivelor bugetare, a problemelor financiare, precum și asupra configurației instituționale a UE, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md

Reuniunile oficiale ale Consiliului sunt organizate de Consiliul UE și sunt prezidate de Președinția Consiliului. Cu toate acestea, fiecare președinție a Consiliului organizează și reuniuni informale ale miniștrilor, pentru a purta discuții privind inițiative legate de un anumit subiect sau de o anumită formațiune a Consiliului.

Reuniunea formală a Consiliului Afaceri Generale al UE a avut loc la 30 mai. CAG a decis să dubleze valoarea asistenței macrofinanciare acordate Republicii Moldova - pe care a convenit să o acorde în urmă cu un an -, de la 150 de milioane de euro ajungând la un total de 295 de milioane euro.

Consiliul Afaceri Generale (CAG) este una dintre cele 10 formațiuni ale Consiliului UE, care pregătește reuniunile Consiliului European și urmărește rezultatele acestora, dar, în același timp, este responsabil și de o serie de domenii de politică transsectorială.

1
0
0
0
7

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?