X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Recean sprijină proiectul Strategiei Securității Naționale prezentat de Maia Sandu

12 oct. 2023,, 10:28   Politică
3229 1

Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean susține că proiectul Strategiei Securității Naționale, care a fost prezentat ieri de șefa statului Maia Sandu, este unul absolut necesar pentru țara noastră, iar acesta va contribui la consolidarea securității naționale.

”Republica Moldova știe cum să facă față provocărilor de securitate fără precedent, chiar dacă situația în regiunea noastră continuă să fie complicată, Rusia continuă războiul în Ucraina, și apar noi conflicte militare; cel mai recent - în Israel. Două cele mai mari amenințări la adresa securității naționale sînt (1) politica agresivă dusă de Federația Rusă împotriva țării noastre și împotriva păcii, în general, și (2) corupția înrădăcinată în Moldova.

Președinta Maia Sandu a prezentat în cadrul Consiliului Suprem de Securitate proiectul Strategiei Securității Naționale. Acest document a identificat pericolele la adresa securității naționale și a stabilit direcțiile de acțiune. Vom consolida securitatea națională și vom garanta siguranța fiecărui cetățean”, a scris premierul într-o postare pa pagina sa de facebook.

Reamintim că șefa statului Maia Sandu a convocat pe 11 octombrie Consiliul Suprem de Securitate (CSS) unde a prezentat membrilor Consiliului proiectul Strategiei Securităţii Naţionale.

Potrivit șefei statului, în prezent, lumea întreagă este zguduită de atacuri ce distrug pacea și ordinea iar Moldova nu trebuie să se prefacă că aceste lucruri nu o vizează. Ea a menționat că prin Strategia Securității Naționale, autoritățile vor acționa în cîteva direcții. Printre acestea sînt: sporirea investițiilor și întărirea sectorului de apărare și securitate, progresarea graduală pe calea soluționării conflictului transnistrean, inclusiv intensificarea luptei de combatere a corupției și crearea unor instituții puternice care să aplice legea.

4
0
0
3
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?