Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Recean, la Kyiv: Sperăm pînă la finele anului să înceapă negocierile de aderare pentru Moldova și Ucraina

23 aug. 2023,, 17:34   Politică
2392 2

Consolidarea dialogului politic în atingerea obiectivului comun de aderare la Uniunea Europeană a fost discutată la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean, aflat la Kyiv, cu șeful legislativului ucrainean, Ruslan Stefanchuk.

Oficialii au efectuat un schimb de opinii privind evoluțiile recente din Ucraina și situația actuală de securitate din regiune, în contextul războiului din țara vecină.

Recean a confirmat disponibilitatea Republicii Moldova pentru acordarea continuă a ajutorului umanitar Ucrainei, dar și cetățenilor ucraineni care rămîn pe teritoriul țării noastre.

„Sperăm ca, pînă la sfîrșitul anului, să înceapă negocierile de aderare la UE. Pentru Republica Moldova și Ucraina - acesta este obiectivul central al autorităților, susținut de populația țărilor noastre”, a spus premierul Dorin Recean.

La întrevedere a fost subliniată importanța implementării proiectelor, în special a celor privind reconstruirea și crearea infrastructurii transfrontaliere moldo-ucrainene, în scopul facilitării fluxurilor de tranzit, export și import al mărfurilor.


4
2
0
0
22

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?