X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Recean, după prima vizită în teritoriu: „Ce am văzut ieri lasă de dorit”

22 feb. 2023,, 10:37   Politică
3003 1

La cinci zile de la învestirea sa în funcție, prim-ministrul Dorin Recean a efectuat ieri o primă vizită de lucru în raionul Fălești, unde a discutat cu fermierii, iar ulterior cu primarii mai multor localități.

Făcînd bilanțul vizitei de ieri, Recean a declarat astăzi, la ședința Guvernului, că a sesizat o serie de probleme, pe lîngă cele sistemice legate de lipsa resurselor financiare din Primării.

Șeful executivului s-a arătat dezamăgit de atitudinea unor funcționari publici, sugerînd că aceștia nu-și îndeplinesc plenar atribuțiile, iată de ce i-a îndemnat pe miniștri să ia măsuri în acest sens.

„La unele instituții, avem foarte mult de lucru. Există constrîngerea asta că nu există suficienți bani pentru a aloca pentru infrastructura acelor instituții. Însă există și o problemă de atitudine. E cazul să lucrăm pe verticală pînă la ultimul funcționar public, să explicăm foarte clar că ei sînt acolo să deservească mediul de afaceri. Ce am văzut ieri lasă de dorit. Nu am să dau nume la această etapă.

Cu următoarele vizite inopinate voi fi mai incisiv, vă îndemn să faceți și voi același lucru, pentru că noi avem sarcina să ducem aceste guvern cît mai aproape de cetățeni și de mediul de afaceri”, a declarat Recean, astăzi, în debutul ședinței Guvernului.


Dorin Recean a mai menționat că una din problemele discutate la Fălești a fost și modificarea modului de distribuire subvențiilor în agricultură.

"Trebuie să urmărim cum aceste subvenții sporesc productivitatea și se transformă într-o capacitate mărită de a asigura piața locală și de a constitui o bază bună de export a produselor noastre agricole și a celor procesate. Prioritatea noastră este să creștem competitivitatea economiei și fiecare ramură în parte", a mai precizat Recean.

8
0
0
1
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?